FotobalkenQigongDEF

Qigong

Licht als lucht, standvastig als een rots, stromend als water.

Vergelijk jouw lichaam met de natuur: een zelfhelend energetisch systeem en continu in verandering. Ieder lichaam is uniek. Om ons lichaam levend te houden is energie nodig. De zachte en innerlijke bewegingsvorm Qigong (spreek uit Tsjiekoeng) maakt het mogelijk om energie op te wekken. Deze vitale levensenergie ook wel Qi of Chi (spreek uit Tsjie) genoemd werkt door tot in de diepere lagen van jouw lichaam, emotie en geest.

Zachte bewegingen, met aandacht uitgevoerd op de adem zorgen voor een fijne flow (meditatief bewustzijn) en herstellen jouw energie. Qigong staat bekend om een heilzame werking zowel fysiek als mentaal. Zo zorgt het onder andere voor soepele spieren en gewrichten, verbetert het de toevoer van zuurstof energie en warmte, versterkt het je weerstand en orgaanfuncties. Het heeft een positieve werking op het zenuwstelsel en geeft een blij en ontspannen gevoel.

De oefeningen zijn geschikt voor jong en oud.  Ook is het geschikt voor mensen met een bewegingsbeperking. Dan geven we aangepaste bewegingen met behulp van een stoel. Lees hier meer over therapeutisch bewegen.

Lestijden

Donderdag      11.00-12.00    Qigong voor senioren    V39       Tilburg

Donderdag      19.00-20.00    Qigong voor iedereen    CNGO   Tilburg

Wil jij ook lekker in je vel zitten en op een ontspannen manier jouw energie in beweging brengen? Je kunt op ieder moment instappen.
Neem contact op voor meer informatie of reserveer hier een gratis proefles. We zien ernaar uit je te ontmoeten!

Qigong
Taijiquan
Vitaliteit in bedrijf
Therapeutisch bewegen
Gezondheid
Voeding